Szuperkupa

A délutáni órákban végre elkezdődik a futballszezon két csapat számára, hiszen a Juventus a héten Kínába utazott, hogy revánsot vegyen az Olasz Kupadöntőben elszenvedett vereségért, és elhódítsa a Szuperkupát a Napoli együttesétől.

Supercoppa_Italiana_logo.pngA Bianconeri nehéz héten van túl: a rendszeres edzés fizikai megterhelései mellett a fogadási botrány eseményei lelkileg is kimerítették a csapatot. Csütörtökön két játékos, Leonardo Bonucci és Simone Pepe, valamint az edző, Antonio Conte izgulhatott a tárgyalások végkimenetele miatt. Az Öreg Hölgy kész délután pályára küldeni a legerősebb tizenegyét, hogy megbosszulja a májusi 2-0-át, és ezzel bebizonyítsa, hogy Contéval a lelátón is képesek a maximumot nyújtani a pályán.

A Juventus kezdőjében számtalan változás várható felkészülési mérkőzésekhez képest. A fiatal Marrone, Masi, Pogba és Boakye kikerülhet a csapatból, hogy helyüket elfoglalják a bajnokságot veretlenül megnyerő, rutinos játékosok. A Napoli a szokásos kontrajátékát fogja játszani, így a torinóiaknak résen kell lenni még úgy is, hogy 8 játékosuk csak nem rég tért vissza a válogatottól, és talán még nem találták meg a ritmusukat.

Mire érdemes figyelni?

- Conte először fog a lelátón ülni éles helyzetben, s mivel nem kommunikálhat a kispadról irányító Carrerával, kérdés, hogy mennyire tudja a csapat a játékukba átültetni az edzésen begyakorolt taktikát. A Bianconeri több játékosa is úgy nyilatkozott, Conte eltiltása extra motivációt jelent a pályán, így 120%-kal fognak kiállni a Napoli ellen, hogy elhódítsák a Szuperkupát a Mester tiszteletére.

- A támadó kettes végső formája csak a mérkőzés előtt fog eldőlni, így addig kérdéses, kik rohamozzák majd a nápolyi kaput. Vučinić az előzetes jelentések szerint nincs 100%-os állapotban, így helyére könnyedén a nyáron visszacsábított Giovinco kerülhet. Éktársa az az Alessandro Matri lehet, akit a csapat egész nyáron próbál bevonni különböző üzletekbe, hogy helyére érkezhessen egy top támadó. Az olasz játékos ezt kikéri magának, már 4 gólt szerzett a nyári barátságos mérkőzéseken, hogy elnyerje Antonio Conte és Giuseppe Marotta bizalmát.

- Bár az Öreg Hölgy valószínűleg a legerősebb keretét fogja pályára küldeni, a fiatalok közül akár lehetőséget is kaphat egy-egy játékos. Masi nyáron megmutatta, hogy akár Bonuccit is tudná helyettesíteni eltiltása esetén, Marrone egy hozzá távol álló szerepkörben, a védősorban vetette észre magát, Boakye több gólt is szerzett az előszezoni felkészülések alatt, a nem rég érkező Pogba pedig szintén jó igazolásnak és nagy reménységnek tűnik. Vajon lehetőséget kap ma valaki a Conte-Carrera edzőpárostól?

Alessandro Del Piero hivatalos Facebook és Twitter oldalán is sok sikert kívánt egykori csapattársainak.

Kezdőcsapatok:

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Lúcio - Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoah - Matri, Giovinco
Cserék: Storari, De Ceglie, Padoin, Giaccherini, Quagliarella, Marrone, Vučinić

Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Britos - Maggio, Behrami, Inler, Hamšík, Zúñiga - Pandev, Cavani
Cserék: Rosati, Aronica, Dossena, Fernández, Gargano, Insigne, Vargas

A mérkőzést a Digi Sport 1 közvetíti 13:55-től, a Digi Sport 2 pedig ismétli 21:20-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://probalgatas.blog.hu/api/trackback/id/tr764707184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

  • Type-R: fjdkfjdsklfsd sdfodsfkdsofk 324 fjdkfjdsklfsd sdfodsfkdsofk 324 fjdkfjdsklfsd sdfodsfkdsofk 324 fj... (2020.07.21. 00:09) Poszt a kép miatt
  • Type-R: proba (2020.05.18. 23:31) +tartalom
  • ZorillaVFX: @n0rA: sőtt, válasz komment is légyen (2012.09.17. 22:25) Krasic csak top csapathoz megy
  • Type-R: próba 3 sadasa asdasdasd (2012.09.16. 17:24) Próba bejegyzés
  • n0rA: juhúúúúúú (2012.08.11. 17:00) Szuperkupa

Címkék

süti beállítások módosítása